2016 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Eisena už gyvybę Olandijoje


Šių metų, gruodžio 10 d šeštadienį, vyko Olandiškasis "Eisenos už gyvybę" variantas - The "Mars voor het Leven", kuris kiekvienais metais vyksta Olandijoje, tam kad paminėtu 1980 metų gruodžio 18 priimtą įstatymą kuris legalizavo. 
Man teko dalyvauti tarp maždaug 7000 žmonių kurie kartu žygiavo per rūku persmilkusias lietingas Hagos miesto gatves, tam kad pasipriešintu nekaltų vaikų žudymui. Nešdamas Lietuvos Trispalvę sutikau keletą Lietuvių, kurie supratę ką darau šiltai palaikė ir palinkėjo sekmės!. 
Hugo Bos
Šioje eisenoje buvo dalyvių iš Vokietijos, Prancūzijos, Lietuvos ir JAV, taip pat atstovų iš SOS Leben ( Vokietijos krikščioniškosios kultūros asociacijos), "Droit de Naitre" (Prancūzija) ir mūsų Lietuvos "Krikščioniškosios Kultūros gynimo Asociacijos". Renginys buvo surengtas Hilversum "Schreiuw om Leven" ( "Šauksmas gyvybei") asociacijos.
Eisena buvo pradėta demonstracijomis, kurias parengė Hugo Bos katalikų "Civitas Christiana" pirmininkas. Bos atkreipė dėmesį į tai, kad būtent Hagos miestas yra atsakingas dėl šio įstatymo gyvavimo, nes jis yra Tarptautinio Baudžiamojo Teismo būstinė, kuris užima ypatingą atsakomybę. Didžioji dauguma žmonių žygiavo tyliai, arba kalbėdami rožančių, melsdami šio įstatymo sustabdymo. 
Prieš eisenos gala mes susidūrėme su maždaug 40 garsiai klykiančių jaunų aktyvistų grupe, kurie atkreipė dėmesį į save savo garsiai verksmais ir vulgariomis skanduotėmis, bet tiesa sakant tai neturėjo įtakos dalyviam, atvirkčiai jų nemokšiškumas ir pačio skanduočių saviprieštaravimas sukėlė šypseną daugelių dalyvių.

Mindaugas Lileikis

2 komentarai: